Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Eμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες

Το κείμενο που ακολουθεί μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της αντιμνημονιακής-αντιφασιστικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στις 29/8 έξω από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο κατά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Να τσακίσουμε τη τυραννική-καταστροφική πολιτική των μνημονίων η οποία επιβάλλεται και υλοποιείται, και μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο της Κρήτης. Το νέο περιφερειακό συμβούλιο που θα ορκιστεί, με το συσχετισμό στην εξουσία να κλίνει υπέρ των αστών και των φασιστών της Χρυσής Αυγής, έχει ως κεντρικό στόχο να υλοποιήσει τη κυρίαρχη μνημονιακή πολιτική στις πλάτες των εργατών και του λαού της Κρήτης. Ήδη ξεπουλάνε τις παραλίες μέσω ΤΑΙΠΕΔ (βλ.παραλία Καρτερού), τα βουνά, τα λιμάνια, ιδιωτικοποιούν το νερό, τη ΔΕΗ, συνολικά την ενέργεια. Διαλύουν κοινωνικές δομές, συγχωνεύουν σχολεία, κλείνουν νοσοκομεία και εφορίες (βλ. Εφορία Μοιρών και Ά ΔΟΥ Ηρακλείου) Στρέφουν τη κοινωνία σε ολοένα και πιο δυσμενή κατάσταση και συν τοις άλλοις, δεν διστάζουν να μετατρέψουν τον τόπο μας σε τεράστιο αποχετευτικό σύστημα κάτι  το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στα ανοιχτά του Λιβυκού πελάγους. Διαφημίζουν φαραωνικά έργα, όπως αυτό του αεροδρομίου στο Καστέλι, την ίδια στιγμή όπου ο ΒΟΑΚ έχει μετατραπεί σ’ ένα άλλο γιοφύρι της Άρτας. Διαφημίζουν τη κοινή αγροτική πολιτική, η οποία είναι υπεύθυνη για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και την τουριστική ανάπτυξη ενώ οι εργαζόμενοι στο κλάδο αυτό αμείβονται και εργάζονται άθλια.

Εμπρός να τσακίσουμε τους φασίστες της Χρυσή Αυγής που εκμεταλλευόμενοι τη δυσαρέσκεια του κόσμου σε κεντρικό επίπεδο, κατάφεραν να εκλεγούν στη περιφέρεια της Κρήτης. Δεν μπορεί να αποτελούν αντισυστημική  δύναμη οι δούλοι των αφεντικών, τα τσιράκια των εφοπλιστών, οι οποίοι έχουν κλιθεί να καταστείλουν ακόμα και εργατικές απεργίες, όταν η αστυνομία δεν μπορούσε, οι οποίοι ψηφίζουν τις φοροαπαλλαγές στην εργοδοσία  και  ξεπουλάνε με την υπογραφή τους ολόκληρα νησιά σε ξένα συμφέροντα . Για πόσο ακόμα θα παίζουν ρόλο στη κεντρική πολιτική σκηνή οι σύγχρονοι δοσίλογοι, νοσταλγοί του Χίτλερ και της Χούντας; Αντισυστημικός, δεν είναι αυτός που ξυλοκοπεί εργάτες Έλληνες και ξένους , αλλά αυτός ο οποίος σε καθημερινή βάση συγκρούεται με το σύστημα και τις δυνάμεις καταστολής. Αρκετά ανεχτήκαμε τους νονούς της νύχτας , τους μπράβους, τα κατακάθια της κοινωνίας. Ας τους αναγκάσουμε να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Στις τρύπες τους! Αν και είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι γρήγορα λησμόνησαν το ολοκαύτωμα των Ανωγείων και της Βιάννου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στη Κρήτη πήραν το μικρότερο ποσοστό πανελλαδικά και πως στο Ηράκλειο τα γραφεία τους παραμένουν κλειστά και ανενεργά. Ο κρητικός λαός δείχνει το δρόμο.

Εμπρός να οικοδομήσουμε ένα νέο νησί της κοινωνικής ευημερίας και ανάπτυξης. Για να’ χουμε δουλείες και ζωή με αξιοπρέπεια, κοινωνικές υποδομές και ελεύθερα όλα τα δημόσια αγαθά. Για να μπορεί ο αγρότης να ζει απ’ τη δουλεία του και ο λαός να απολαμβάνει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Για να απαλλαγούμε από τους σύγχρονους κατακτητές, την Ε.Ε, τα μνημόνια, το Δ.Ν.Τ, το ευρώ και να αντιπροτείνουμε μορφές αυτοοργάνωσης, συνελεύσεις λαϊκής βάσης, τοπικές επιτροπές, οι οποίες θα ενισχύσουν τον αγώνα. Τέλος, για να μπορούμε να επιβάλουμε στο περιφερειακό συμβούλιο τα δικαιώματα και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας μακριά από τις λογικές εκπροσώπησης. Το δρόμο αυτό θα χαράξουμε ως Α.Α.Π ΄΄Ανυπόταχτη Κρήτη΄΄. Το δρόμο αυτό, θα τον βαδίσουμε μαζί. 


ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ

Ως εκπρόσωπος της Ανυπόταχτης Κρήτης ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι:

Θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας ή θρησκεύματος.

Θα υπερασπίζομαι τη δημόσια περιουσία από την κυβερνητική πολιτική που την  παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο.

Θα υπερασπίζομαι τον τόπο μας από την κερδοσκοπική μανία αδίστακτων επιχειρηματικών ομίλων που στο όνομα της ανάπτυξης  εφορμούν να τον καταστρέψουν.

Θα αγωνίζομαι για την ανατροπή του μνημονίου και  της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ, για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση.


Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η Ανυπόταχτη Κρήτη καλεί πολιτικές οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες στην αντιμνημονιακή και αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 10.30 π.μ. έξω από τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου ενόψει της ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Τη στιγμή που η πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. δένει χειροπόδαρα την τοπική αυτοδιοίκηση και ξεπουλάει γη, νερό και ενέργεια, θυσιάζει τα κοινωνικά αγαθά (υγεία – παιδεία) αλλά και υπονομεύει δημοκρατικά δικαιώματα, δίνει βήμα και θέση στους εκπροσώπους του φασισμού για να στηρίξουν τις αντιλαϊκές εξαθλιωτικές πολιτικές τους. Ο λαός και οι εργαζόμενοι του νησιού μας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ & ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/8  ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ