Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Συνέντευξη του Γ. Κυριακάκη στην ΕΡΤ Χανίων για το Χ.Τρούμαν

«Το αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν κάνει στα Χανιά ένα διάλειμμα αφού αρχές Ιούνη συμμετείχε σε βομβαρδισμούς στη Συρία, και ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση στη Λιβύη το προσεχές διάστημα», αναφέρει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπόταχτη Κρήτη» Γιάννης Κυριακάκης σε δημόσια δήλωσή του, με αφορμή την πρόσκληση που δέχθηκε να συμμετάσχει σε εκδήλωση της διοίκησης του αεροπλανοφόρου σήμερα Τετάρτη στις 19:30 στη Σούδα.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κυριακάκης, τα Χανιά δεν έχουν ανάγκη στρατιωτικό τουρισμό τέτοιου είδους και καυτηρίασε τη στάση ορισμένων επιχειρηματιών του τόπου που, ενώ ανέχονται τη στρατιωτική παρουσία, αντιδρούν στην παρουσία των προσφύγων. Όπως υποστήριξε, οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα των πολέμων που διεξάγουν τα συγκεκριμένα αεροπλανοφόρα και οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman κατέπλευσε χθες το πρωί στον κόλπο της Σούδας και θα παραμείνει για 4 μέρες προκειμένου να γίνει ανεφοδιασμός του αεροπλανοφόρου και ξεκούραση του πληρώματος. Το Χάρι Τρούμαν ανήκει επιχειρησιακά στον 6ο Στόλο και εκτελεί κυρίως αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου. Έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες αναπτύσσοντας ταχύτητα 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του 78 μέτρα και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικών αεροσκαφών.
Χθες το βράδυ κατά την έξοδο των στρατιωτών σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό με μεθυσμένο στρατιώτη από το αεροπλανοφόρο Χ.Τρούμαν.

Γ. Κυριακάκης: Δεν συμμετέχω στη «γιορτή» στο Χ.Τρούμαν

3 σχόλια: